Varför du behöver VPN

VPN är i grund och botten bara ett sätt att stärka din säkerhet och ge dig tillgång till ett nätverk som du inte fysiskt är ansluten till.Vad du väljer att göra med en VPN är en annan historia.Vanligtvis så brukar VPN användare falla i några av följande kategorier:

  • Studenten / arbetaren. Denna person använder en VPN för att få tillgång till sina nätverk när de är hemma eller på resa. Även om de är oroliga för säkerheten, kan de alltid ansluta till sin VPN när han använder flygplatsen eller annan öppen Wi-Fi för att säkerställa att ingen övervakar anslutningen.
  • Nedladdaren .Oavsett om de hämtar lagligt eller olagligt, vill den här personen inte hamna på något bolags häxjakt lista bara för att de har ett torrent program installerat på sin dator. VPN är det enda sättet att vara säker när man använder något som BitTorrent. Bättre att vara säker än att försöka försvaradig i domstol eller betala en massa böter.
  • Integritet sinnade. Oavsett om de är en i en strikt övervakad miljö eller en helt fri och öppen använder denna person VPN-tjänster för att hålla sin kommunikation säker och krypterad och borta från nyfikna ögon om de är hemma eller utomlands. För dessa personer är osäkra anslutningar analogt med att någon lyssnar på vad du säger.